b_400_267_16777215_0_0_images_old_stories_news_2017_3_3.gif У Львівському музеї історії релігії 30 березня о 16 годині відкривається фотовиставка «Рани». Американський фотограф українського походження Йосип Сивенький презентуватиме проект, над яким працює з 2014 року. Його герої – військові, пошматовані війною, але зі світлими поглядами і вірою в краще майбутнє. Кожна світлина – це міні-історія важкопораненого і скаліченого українського солдата під час Євромайдану і АТО. Експонати показують страждання від нестерпного болю, посттравматичний стресовий розлад, незмогу ходити, відсутність частин тіла, залежність від знеболювальних препаратів. Героїв проекту об’єднує дві речі: сильний фізичний і емоційний біль, а  також адаптація до нового життя після поранення.
     Загалом проект «Рани» призначений для інформування і заохочення до дискусії українців про масштабну реінтеграцію поранених солдатів до повсякденного життя, обговорення питань про необхідність довгострокової програми медичного обслуговування, пенсійне забезпечення, курси фізичної терапії, перепідготовку та майбутню зайнятість, брак в Україні необхідної інфраструктури для людей з обмеженими можливостями.
    Оглянути фотодокументальний проект «Рани», ознайомитися з роботами Йосипа Сивенького у Львові можна буде у Музеї історії релігії, що на площі Музейній, 1.

 

Довідка про автора
    Йосип Сивенький (1978 р. н.) – американець українського походження, який почав відвідувати Україну ще підлітком – у 1990-х роках. Спеціалізується на репортажній, портретній, пейзажній фотографії.
     У 2003 році приїжджав до України як стипендіат Програми студентських обмінів імені Фулбрайта. Зараз реалізує проект як стипендіат Програми академічних обмінів імені Фулбрайта у 2014-2015 роках.
     На його українських світлинах люди, інфіковані ВІЛ, хворі на СНІД, туберкульоз, рак; є діти з важкими психічними та фізичними розладами, що проживають у притулках; жертви Чорнобильської катастрофи; учасники Євромайдану, українські військові.
     Роботи Йосипа Сивенького були представлені у багатьох музеях і галереях Швейцарії, Франції, США, Німеччини, Нідерландів. Він працював фотокореспондентом у країнах Східної Європи, Центральної Азії, Африки, Близького Сходу й у Північній Америці. Його фотографії публікуються в різноманітних виданнях.

Олена Малюга, молодший науковий співробітник ЛМІР
                                              телефони: (38032) 235 61 00, 235 70 07, 26148 221.gif2.gif4.gif

Додати коментар

Будь ласка будьте ввічливими. Адміністрація залишає собі право видаляти коментарі. А також не гарантує надання відповіді на коментарі.


Захисний код
Оновити