ti
ti
 В Україні презентують документальну кінострічку «Ті, що вірні». Це 50-хвилинний фільм про вихід Української греко-католицької церкви з підпілля після насильної ліквідації 1946 року.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зазначив, що цей фільм розповідає про силу Євангелія, про силу Божу, яка діяла в житті, у серцях людей, котрі вірили. «Церкву просто неможливо ліквідувати документами чи будь-чим іншим, сказав Предстоятель. Вона живе з вірними і завдяки вірним теж. Зараз ми щойно повертаємося до тієї чисельності вірян і священиків, монахів, яка була до переслідування УГКЦ. Проте мусимо пам’ятати, що було перед нами, шанувати цю пам’ять. Ті, що залишилися вірними, несуть приклад мужності, яка винагороджується благодаттю. Сьогодні наша Церква потребує “тих, що вірні” не менше, ніж декілька десятків років тому».

У фільмі використані маловідомі архівні фільми, фотографії та спогади учасників багатьох подій 1980-х років, які привели УГКЦ до відродження. Для цього творці фільму відшукали людей, розпитали їхні історії. Це переважно інтерв’ю священиків, монахів, мирян, які брали безпосередню активну участь у житті й творенні підпілля Церкви. Географія зйомок фільму охоплює три країни: Україну, Польщу і Росію.

За сприяння департаменту інформації УГКЦ цієї неділі, 10 квітня, о 13 годині львів’яни і гості міста матимуть змогу переглянути стрічку «Ті, що вірні» у Львівському музеї історії релігії. У прем’єрному показі нового документального фільму візьме участь режисер Валентин Дігтяренко, який також є автором фільму «Капелани».

 

Додати коментар

Будь ласка будьте ввічливими. Адміністрація залишає собі право видаляти коментарі. А також не гарантує надання відповіді на коментарі.


Захисний код
Оновити