b_0_190_16777215_0_0_images_old_stories_news_IMG_7180.jpgУ четвер, 11 грудня у Львівському музеї історії релігії відбулась ігрова екскурсія майстер-клас «Міфологія Стародавнього Єгипту» автором якої є завідувач відділом Інституту релігієзнавства ЛМІР Ірина Вовк.

Тематична екскурсія підготовлена на основі матеріалів першого експозиційного відділу «Релігія Давнього Світу». Слід відзначити, що релігії Стародавнього Світу і Стародавнього Єгипту, зокрема, це поклоніння священним тваринам. В Єгипті їх було особливо багато: соколи, яструби, ібіси, ластівки, білі гуси, тощо. Особлива шана була віддана коту, бику, леву, змії, мангусту, навіть не обминули бегемота та крокодила. Тому зображали божественний пантеон у Єгипті в образах священних тварин, або ж в образах людей з головою тварин.

У Львівському музеї історії релігії є цікаві експонати, що є свідками епохи Стародавнього Єгипту. Вони потрапили до нас з приватної колекції старожитностей відомих історичних осіб магнатської сім'ї графів Любомирських. Серед найбільш цікавих - це, звичайно, мумії кота і яструба у дерев'яному саркофазі, а також частина саркофага з зображенням священного жука - скарабея, давньоєгипетський хрест - анх і бронзові статуетки - зображення давньоєгипетських богів Пта, левиноголової Сохмет, медальйон із зображенням Анубіса, що передає фараонові ознаки державної влади, глиняна фігурка бога Біса.

b_0_170_16777215_0_0_images_old_stories_news_IMG_7140.jpgb_0_170_16777215_0_0_images_old_stories_news_IMG_7163.jpg

Екскурсія містить фрагменти інсценізації жнивного обряду, святкування на честь розливу Нілу і суду Осіріса. її мета - в ігровій формі передати своєрідний колорит стародавньої Єгипетської держави, ознайомити з цікавими оригінальними експонатами, поглибити набуті в школі знання єгипетського пантеону, культу фараона, міфології Потойбічного Світу.

Додати коментар

Будь ласка будьте ввічливими. Адміністрація залишає собі право видаляти коментарі. А також не гарантує надання відповіді на коментарі.


Захисний код
Оновити